• Novinky

            • Spolu vytvoríme čistý revír - čistú prírodu

            • Komisia pre poľovníctvo a životné prostredie SPK spolu s tvorcami TV magazínu Halali vyhlásila od 1.2.-31.12.2022 projekt Čistý revír = čistá príroda, ako pokračovanie úspešných predošlých troch ročníkov, kedy sa účastníkom podarilo vyzbierať už 580 ton odpadu!

              Tento rok sa do tohto projektu zapája aj naša škola v spolupráci s Poľovnou spoločnosťou Čistá voda.

               

              Koľko vriec odpadu spolu nazbierame?

            • Zápis do 1. ročníka

            • Zápis sa koná 13.04.2022 od 15:30 v budove základnej školy. Prosíme vás, prineste so sebou fotokópiu rodného listu dieťaťa, občiansky preukaz zákonných zástupcov, 10 eur na školské pomôcky.

              Prihlášku môžete podať:

              - elektronicky, na https://zsmssvanton.edupage.org/register/

              - v papierovej podobe (môžete si ju vyzdvihnúť v MŠ alebo v ZŠ).

              Akékoľvek informácie poskytneme na t.č. 0917 991 538

              Tešíme sa na skoré stretnutie.

            • MOŽNOSŤ POUKÁZAŤ 2% DANE Z PRÍJMU PRE ZŠ s MŠ FERDINANDA COBURGA

            • DOBRÍ ĽUDIA!

              Obraciame sa na vás s prosbou poskytnúť 2% dane z príjmu pre občianske združenie ODKAZ COBURGOVCOV - História v službách budúcnosti.

              Medzi hlavné ciele OZ patrí rozvoj obce Svätý Anton, ZŠ s MŠ Ferdinanda Coburga vo Svätom Antone a Múzea vo Svätom Antone.

              Podporou OZ pomôžete aj našej škole. Doteraz každý rok sme podporili finančne aj ZŠ s MŠ Ferdinanda Coburga, resp. folklórny súbor LÚČKA a tak to bude aj v roku 2022.

              Viac informácií v časti 2% dane z prijmu.

            • Niečo pre našich deviatakov - Online Burza stredných škôl

            • Pozývame Vás na vôbec prvú online Burzu stredných škôl Banskobystrického samosprávneho kraja

              Banskobystrický samosprávny kraj bude od stredy 9. februára realizovať historicky prvú Burzu stredných škôl. Počas dvoch týždňov sa tu postupne predstaví viac ako 80 škôl formou video-vizitky i živého video-rozhovoru so záujemcami o štúdium.

              Burza sa bude konať v online priestore, na YouTube kanáli Idem na strednú.

              https://www.youtube.com/channel/UC0ZysZdPI3s-902O8E1z8wA

              Prebiehať bude v pracovných dňoch od stredy 9. februára do piatku 18. februára vždy v čase od 15:30 do 18:00. Samotná Burza dá priestor viac ako 80 stredným školám, rozdeleným do jednotlivých dní podľa okresov.

              Na každý deň je naplánovaných priemerne desať škôl, ktoré sa predstavia nielen video-vizitkou, ale záujemcovia budú mať možnosť spojiť sa so zástupcami škôl aj prostredníctvom živého video-rozhovoru prostredníctvom platforiem Zoom, Google Meet, alebo Teams. Presný rozpis bude zverejnený na webe www.idemnastrednu.sk aj na Facebooku.

            • Veľké ĎAKUJEME

            • Náš knižný kútik je o niečo krajší. Pán Miroslav Hudák škole daroval sedačku, podsedáky a taburetky, ktoré budú využívať žiaci pri čítaní, doučovaní, trávení času po škole. Určite ich zajtra čaká prekvapenie, keď do knižného kútika vkročia a nájdu nové sedenie. Darcovi patrí veľké ĎAKUJEME. Spolu tvoríme priestor pre naše deti.

            • Múzeum ako učebňa

            • Žiaci ôsmeho ročníka hľadali na predmete Ochrana prírody a poľovníctvo odpovede na otázky týkajúce sa poľovníckej expozície múzea. Hľadali, bádali, objavovali, písali a hodnotili poľovnú zver, jej prirodzené prostredie, postavenie v prírode a mnoho iných zaujímavostí.

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Olympiáda v anglickom jazyku je predmetová súťaž žiakov základných, stredných škôl a príslušných ročníkov šesťročných a osemročných gymnázií. Súťaž je postupová, usporadúva sa každoročne v spolupráci s Celoštátnou odbornou komisiou. Člení sa na 8 kategórií (1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C1, 2C2, 2D). Má 4 súťažné kolá (školské, okresné, krajské a celoštátne).

              Dňa 13.01.2022 sa uskutočnilo okresné kolo z Olympiády v anglickom jazyku, našu školu reprezentovali víťazi školského kola - Jorik Gabriel Pecník a Ema Frčková. Náš žiak Jorik Gabriel Pecník obsadil vo svojej kategórii krásne 3. miesto. 

              Obom žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy, Jorikovi gratulujeme a prajeme mu veľa ďalších skvelých umiestnení.

            • Školské kolo Pytagoriády

            • Pytagoriáda je matematická súťaž určená žiakom základných škôl a nižších ročníkov osemročného štúdia. Okrem správnosti vypočítaných príkladov o víťazstve rozhoduje aj čas, za ktorý súťažiaci vypočíta dané príklady.

              Naša škola súťaží v troch kategóriách, a to P3 (tretiaci), P4 (štvrtáci), P5 (piataci), P6 (šiestaci) a P8 (ôsmaci), pričom súťažia všetci žiaci. Súťaž je trojkolová (školské, okresné, celoslovenské kolo).  Všetky kolá sa konajú pod dozorom poroty v jednotnom termíne na území celej Slovenskej republiky.

              Pravidlá súťaže: Každé kolo spočíva v riešení súboru 15 úloh počas 60 minút (celoštátne kolo - 20 úloh počas 60 minút), ktorých náročnosť neprevyšuje typické školské úlohy. Každému súťažiacemu sa zaznamená čas, využitý na riešenie úloh.

              Hodnotenie: Každý správny a úplný výsledok úlohy (bez ohľadu na postup riešenia) je hodnotený 1 bodom. Ak súťažiaci takto získa aspoň 10 bodov (v celoštátnom kole 12 bodov), sú mu pripočítané body za čas - za každé ním ušetrené 4 celé minúty do 60 minút 1 bod. Súťažiaci je ohodnotený súčtom bodov za správne riešenie úloh a bodov za ušetrený čas.Pri rovnakom počte bodov súťažiacich rozhoduje o poradí ich úspešnosti počet dosiahnutých bodov za vyriešené príklady a až potom kratší čas vynaložený na riešenie úloh. Úspešným riešiteľom kola sa stáva súťažiaci, ktorý získal za riešenie úloh 10 a viac bodov.

              Žiaci, ktorí sa v školskom roku 2021/2022 zúčastnili školského kola Pytagoriády sú:

              Kategória P3: Karolína Veselovská (postupuje do okresného kola), Liliana Buzalková (postupuje do okresného                            kola), Štefan Čunderlík, Klaudia Voštiarová

              Kategória P4: Martin Kminiak (postupuje do okresného kola), Monika Kašiarová, Miroslav Kraus, Adrián                                      Zachar, Laura Revická

              Kategória P5: Hana Binderová (postupuje do okresného kola), Tomáš Kružlic (postupuje do okresného kola),                              Abby Ivanová (postupuje do okresného kola), Lea Židíková, Stanislav Miertuš

              Kategória P6: Nina Slobodová (postupuje do okresného kola), Michal Buzalka (postupuje do okresného kola),                            Timotej Remiar, Jorik Gabriel Pecník, Ján Kminiak, Martin Kaššay

              Kategória P8: Ema Frčková

               

              Všetkým riešiteľom školského kola ďakujeme, že sa zapojili a úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme im veľa úspechov v okresnom kole Pytagoriády.

            • Učenie trochu inak

            • Žiaci 5. ročníka sa na hodine matematiky oboznámili s osovou súmernosťou. Osová súmernosť je zobrazenie v rovine, ktoré k bodom ležiacim na priamke o, priradí tie isté body a bodu A, ktorý na tejto priamke neleží priradí bod A’ (jeho obraz).Aby si vedeli lepšie predstaviť o čo vlastne ide, vytvárali a prenášali rôzne obrazce. Pozrime si ich prácu.

              Hra na bankárov - Jednoduché úrokovanie...Koľko si požičiam?,V akej banke?, Ktorá je pre mňa výhodnejšia? ... a množstvo ďalších otázok si počas vyučovania matematiky kládli žiaci 7.ročníka.

            • Odpísali nám ...

            • Žiaci 5. ročníka poslali list spolužiakom zo ZŠ s MŠ Ráztočno. Boli nedočkaví, kedy im už odpíšu. A je to tu.

              Keď sme im listy doniesli do triedy, nastal ruch, šum a množstvo otázok: Kto mi odpísal?, Ako sa volá?, Je to chlapec/dievča?, Čo všetko máme spoločné?,...

              Neuveriteľné sledovať ich s akým nasadením čítali listy, ktoré boli adresované práve im. Niektorí dokonca mali pribalený aj malý darček.

              Hneď ako dočítali, chceli odpísať svojím novým kamarátom. Ba dokonca tiež im vyrobiť aspoň malý darček.

               

              Prajeme im, aby im pero a papier, slúžil ako nástroj na upevnovanie nových kamarátstiev. 

            • Návrat po prázdninách

            • Vážení rodičia,

              v pondelok 10.01.2022 zasadajú žiaci všetkých ročníkov do školských lavíc. Je potrebné,aby žiaci doniesli vypísané tlačivo o bezpríznakovosti, mali so sebou minimálne dve rúška,pretože sú opäť povinné na oboch stupňoch základnej školy. Začíname týždňom,keď majú predmet Ochranu prírody a poľovníctvo ročníky 6,7,8.

              Tešíme sa na obnovenie vyučovania.

              bezpriznakovost.docx

            • Vianočný knižný zázrak

            • Aj vy môžete byť jeho súčasťou!

              Deti v našej škole ozdobili stromček svojimi knižnými želaniami. Pomôžete nám ich splniť aj Vy?

              Zakúpením jednej knihy môžete prispieť k novým zážitkom, podporiť tvorivosť a rozhľad mnohých detí.

              Podrobnosti:

              Žiaci našej školy čítajú stále radšej. Prispieva k tomu snaha vyučujúcich, rôzne motivačné akcie, ale aj nový priestor multifunkčnej učebne. V tomto priestore sa totiž nachádza knižný kútik – poličky s knihami, ktoré pomaly pribúdajú. Využívame výzvy, aby sme získali financie na knihy, dostali sme už aj sponzorské dary a knihy deťom kupujeme, požičiavame aj tie naše, z učiteľských zdrojov. Dôkazom toho, že žiaci majú veľa knižných želaní, sú aj ich vianočné želania: pod stromček do školskej knižnice by si priali rôzne knihy. Názvy kníh si napísali symbolicky na papierové ozdoby nášho knižného vianočného stromčeka. Ak chcete deťom do školy zaobstarať knihu, a nie ste si istí, ktorá by šla z ruky do ruky, radi Vám zvesíme vianočnú ozdobu. Tú si môžete vyzdvihnúť v škole alebo Vám ju aspoň zatiaľ pošleme emailom. Takto môžete splniť detské knižné prianie aj na mieru našim deťom.

            • Dištančné vyučovanie na II. stupni základných škôl od 6.12.2021

            • Na základe Vyhlášky 283 Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiari nad Hronom v termíne od 06.12.2021 prebieha na II. stupni základných škôl dištančné vyučovanie.

              Vyučovanie prebieha prostredníctvom aplikácie ZOOM. Rozvrhy jednotlivých ročníkov, ako aj ZOOM kontakty učiteľov nájdete na stránke školy - časť Dištančné vyučovanie.

              V prípade akýchkoľvek nejasností kontaktujte triedneho učiteľa svojho dieťaťa.

            • Oznam

            • Milý deviatak, ôsmak!

              Už si sa rozhodol, kam pôjdeš na strednú školu? Ešte váhaš...? Využi dnešnú príležitosť podebatovať so študentmi stredných škôl v našom okrese (viď plagát)!

              Dnes o 15:00 hod. prostredníctvom ZOOMu (Meeting ID: 737 2340 5636; Passcode: V6ZJ7J)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ferdinanda Coburga, Svätý Anton 47
      • zsms@szsvanton.edu.sk, riaditelzsmssvatyanton@gmail.com
      • riaditeľka školy: 0917 991 538 zborovňa: 045 6726 206 kancelária: 045 6726 205 materská škola 1: 0911 633 962 materská škola 2: 045 6726 208 školská jedáleň: 0902 726 207
      • Svätý Anton 47 969 72 Svätý Anton Slovakia
      • IČO: 37831071
      • DIČ: 2021643162
    • Prihlásenie