• Novinky

            • Oznam

            • Milí rodičia! 

              Už viete, kam pôjde Vaše dieťa na strednú školu? Ešte premýšľate...? Využite dnešnú možnosť podebatovať s kariérovými poradcami stredných škôl v okrese Banská Štiavnica (viď plagát)! 

              Dnes o 17:00 hod. prostredníctvom ZOOMu (Meeting ID: 751 8005 2472; Passcode: SX0n71)

            • Oznam

            • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2020/21911:1-A1810 z 25.11.2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity - výlety, exkurzie, športové výcviky a športové súťaže, krúžková činnosť.

               

            • Rozbehli sme doučovanie

            • Zapojte svoje deti do projektu Spolu múdrejší. 

              Koordinátorkou projektu je Mgr. Zuzana Jediná, PhD., na ktorú môžete smerovať všetky svoje otázky. Do projektu sa zapojili tri vyučujúce, a tak môžeme ponúknuť doučovanie deťom 1. a 2. stupňa. 

              Harmonogram bude onedlho zverejnený.

            • Výučba v Múzeu začala...

            • Dňa 13.09.2021 sme slávnostne spustili vyučovanie predmetu Ochrana prírody a poľovníctvo v priestoroch Múzea vo Svätom Antone. Predmet budú vyučovať pani učiteľky z SOŠ lesníckej z Banskej Štiavnice, ktoré sú plné elánu a nápadov. Vyučovanie pod ich vedením bude tvorivé a plné zaujímavých aktivít.

              Určite sa máme na čo tešiť.

            • Nástup žiakov do školy

            • Na začiatku školského roka umožní ministerstvo školstva dobrovoľné testovanie žiakov v školách. Možnosť testovania PCR kloktacími testami môžu využiť všetci žiaci školy. Je potrebné, aby ste kontaktovali triedneho učiteľa svojho diaťaťa a nahlásili ho na testovanie. Ďalej ministerstvo školstva dáva možnosť rodičom, aby využili dobrovoľné samotestovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí (25 ks testov na domáce samotestvanie). Taktiež je potrebné, aby ste kontaktovali triedneho učiteľa svojho diaťaťa a nahlásili záujem o túto sadu testov.

            • Dotácie na stravu po novom

            • Vážení rodičia,

              v súvislosti s právnymi úpravami zákona č.544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR (ďalej „Zákon o dotáciách“) je nutné riešiť termínované úlohy, ktorými sa zabezpečia
              pre nový školský rok dotácie – t.j. príspevky na „obedy zadarmo“ - na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa pre príslušné kategórie detí a žiakov.

              Od 1.8.2021 bude ukončené plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ a v poslednom ročníku materských škôl, tzv. predškolákov tak, ako sme ho poznali doteraz, no v MŠ bude dobiehať podľa pôvodných pravidiel do konca augusta 2021.

              Pre včasné zabezpečenie novelizovaného znenia príslušných ustanovení zákona o dotáciách a získanie dotácie – príspevku na stravovanie - vo výške 1,30 €/dieťa/žiaka za každý deň, v ktorom sa zúčastní vyučovania, žiadame rodičovskú verejnosť o súčinnosť a spoluprácu pri evidencii a sumarizácii údajov, z ktorých následne pripravíme podklady na schválenie potrebnej výšky príspevku (dotácie) v ÚPSVR pre školský rok 2021/2022.

              Žiadame rodičov, aby najneskôr do 8.8.2021 priniesli v čase od 7:00 hod.- 14:00 hod. vedúcej školskej jedálne dokumenty kvôli príprave zoznamov detí, pre ktoré sa dotácia žiada, a to v nasledovnom rozsahu:
              • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.
              • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.
              • Čestné vyhlásenie (pripojené v dolnej časti oznamu) o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, pričom ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnia si tohto zvýšeného daňového bonusu, daňovník nemá nárok ani na základný daňový bonus.


              V prípade, že sa Vaša rodinná situácia v priebehu obdobia mesiaca august a neskôr zmení, okamžite túto skutočnosť nahláste u vedúcej školskej jedálni a prineste potrebné príslušné potvrdenia s čestným vyhlásením, pre dodatočné doplnenie zoznamu.


              Ďakujeme

              cestne_vyhlasenie_jedalen.pdf

            • Dotazník

            • Vážení rodičia,

              prosíme Vás o vyplnenie dotazníka,ktorý slúži ako prostriedok k vnútornému hodnoteniu kvality školy a ako prostruedok k ďalšiemu smerovaniu školy.

              https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeE32hZXJkI7qtzohrUk-r7otUguw4NJyubzfMpIVQ9BYuhZw/viewform

              Vopred ďakujeme.

            • Veľké ďakujeme

            • Chceme sa touto cestou poďakovať Ing.Martine Kminiakovej,ktorá nám zabezpečila,aby sa nám na paletovom sedení lepšie a príjemnejšie sedelo. Darovala nám podsedáky a slnečníky,ktoré v týchto horúcich dňoch určite využijeme.

              ĎAKUJEME

            • OZNAM

            • Oznamujeme rodičom/zákonným zástupcom žiakov, že od 22.06.2021 (utorok) upravujeme, z dôvodu vysokých horúčav a následne aj prehriatia priestorov školy, vyučovanie a to nasledovne:

               

              1.stupeň bude mať vyučovanie do 11:10 h

              2.stupeň bude mať vyučovanie do 12:05 h.

              ŠKD bude v prevádzke ako v iné dni, žiaci však budú v priestoroch inej učebne.

            • Oznam - Výlet do Banskej Štiavnice

            • Dňa 28.06.2021 sa celá škola zúčastní Výletu do Banskej Štiavnice v spolupráci s Obcou Svätý Anton, na ktorý by sme radi pozvali rodičov našich žiakov, aby sme spoločne trávili čas, trochu sa spoznali a porozprávali, keďže nám to pandemické opatrenia umožňujú - zatiaľ :) . Autobusom sa odvezieme na Červenú studňu, odtiaľ sa chodíkom presunieme na Hornú Roveň, pozrieme jazero Klinger a pri Novom zámku nás bude čakať autobus, aby sme sa dopravili späť do školy. 

              Súčasťou výletu budú aj didaktické hry a Ochrana života a zdravia.

              Je potrebné nezabudnúť na pitný reťim a teda zobrať si so sebou dostatok vody a niečo pod zub.

               

              Tešíme sa na príjemne strávený spoločný čas.

            • Vyučovanie Literatúry v prírode

            • Vyučovanie vonku:

              4.6.2021

              Sjl - 7. ročník (dobrodružná literatúra); 9. ročník (literatúra pre deti a mládež).

              Vyučovanie literatúry v prírode.

              Využitá metóda: spoločné čítanie v prírode, potom skupinová práca, využitá montessori pomôcka Čitateľské vrecúška (Evokácia – Uvedomenie – Reflexia). Táto pomôcka vychádza z metódy E – U – R, ktorá má za cieľ naučiť deti kriticky myslieť a aktívne pracovať so získanými informáciami a vedomosťami.

            • Konečne sme si to vyskúšali...

            • Od septembra 2020 sa v našej škole vyučuje nový predmet - Poľovníctvo a ochrana prírody. Žiaci sa učia poznávať a chrániť prírodu, učia sa chápať dôležitosť prírody pre človeka...poznávajú prácu poľovníkov. Vyučovanie malo prebiehať v priestoroch nášho krásneho kaštieľa. Čaká tam na nás krásna trieda, do ktorej sme pre opatrenia súvisiace s pandémiou Covid - 19 nemohli chodiť. Ale, dočkali sme sa :-). Piataci si vyskúšali, aké to v kaštieli bude - dúfajme, že už od septembra :-).

                   A už keď tam boli, "skočili" si pozrieť aj poľovnícku expozíciu :-).

            • Exkurzia na Zbernom dvore alebo "Boli sme na smetisku"

            • ... nie, že by sme tam patrili, ale boli sme na exkurzii zistiť, čo sa deje s odpadom. Odborný výklad nám urobil vedúci Zberného  dvora pán Veverka, ktorý naozaj vie, čo so smeťami. Zistili sme, že aj v smetiach musí byť poriadok a každý odpad má svoje miesto. Z vyseparovaného odpadu sa totiž dajú vyrobiť ďalšie užitočné veci. Napriek tomu, na okraji skládky boli v komunálnom odpade odpadky, ktoré mali byť niekde úúúúúúplne inde... A z toho plynie poučenie:

              Musíme zodpovedne separovať, aby sme našu krásnu modrú planétu nepremenili na jedno veľké smetisko!!!

              Ďakujeme. Štvrtáci zo ZŠ s MŠ F. Coburga vo Svätom Antone

            • Kombinatorika v 6. ročníku

            • Usporiadanie prvkov do množín podľa stanovených kritérií sa dá aj hravou formou. Žiaci sú na hodinách aktívnejší, vyučovanie ich viac zaujíma. Spolupracujú medzi sebou.

              Hodinu sme ukončili hraním pexesa s kartičiek, ktoré predtým usporiadali.

            • Matematika zábavne

            • Témou hodiny je kombinatorika -  ktorá študuje množiny objektov, ktoré vyhovujú zadaným kritériám a zaoberá sa najmä "počítaním" objektov v týchto množinách a rozhodovaním a zaraďovaním jednotlivých objektov do skupín.

              Žiaci 6. ročníka si na hodine matematiky vyskúšali spoluprácu v skupinách, kde ich úlohou bolo z daných kociek postaviť najvyššiu vežu, postaviť rôzne veže (objekty). V skupinkách si zapisovali počty vytvorených veží (objektov), ako aj ich farebné kombinácie.

              Na konci hodiny spolu postavili most, bránu, plot,... čo najdlhší, najvyšší.

               

            • Vyučovanie Informatiky trochu inak

            • 6. ročník, INF, 11.5.2021

              Téma: QR kód

              (v triede sa žiaci naučili, čo je QR kód, prečo vznikol a aké má využitie - quick response, moderná technológia, univerzálne kódovanie, používa sa na parkovanie, platenie, skenovanie informácií najrôznejšieho druhu).

              Inštalovali si aplikáciu na čítanie QR kódov.

              Následne sa rozdelili do skupín a hľadali v okolí QR kódy, ktoré museli rozlúštiť a plniť úlohy (zamerané na spoznávanie okolia a edukáciu).

            • Monitorovanie skládky

            • Žiaci 6. ročníka v rámci napĺňania Environmentálneho akčného plánu Zelenej školy monitorovali v blízkosti školy skládky odpadu - po ceste monitorovali kde aký odpad je, naplánovali si ďalšiu cestu na najbližšiu možnú dvojhodinovku. Aplikácia, ktorú sme so žiakmi použili, ukazuje dve blízke skládky, predbežným cieľom je aktualizovať stav u oboch a podpísať sa ako Zelená škola Svätý Anton.

              Pokračovanie monitorovania skládok + aktualizácia ich stavu pre verejnosť

              Pomocou aplikácie TrashOut sme lokalizovali 2 nelegálne skládky v okolí školy.

              Prvú skládku sme našli, do aplikácie sme napísali, aký odpad a kde presne sa nachádza, ako je dostupná a že je potrebné odviezť odpad autom + aktualizovali sme fotografiu a popis skládky pre verejnosť v aplikácii.

              Druhú skládku sme zatiaľ nenašli, je možné, že už je vyčistená, ale z časových dôvodov sme terén neprezreli až tak dôkladne. Mal sa tu nachádzať stavebný odpad, našli sme len siláž.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ferdinanda Coburga, Svätý Anton 47
      • zsms@szsvanton.edu.sk, riaditelzsmssvatyanton@gmail.com
      • riaditeľka školy: 0917 991 538 zborovňa: 045 6726 206 kancelária: 045 6726 205 materská škola 1: 0911 633 962 materská škola 2: 045 6726 208 školská jedáleň: 0902 726 207
      • Svätý Anton 47 969 72 Svätý Anton Slovakia
      • IČO: 37831071
      • DIČ: 2021643162
    • Prihlásenie